2008. ápr 14.

Darwin fája az alapjainál borult...

írta: bende
Darwin fája az alapjainál borult...

A biológus társadalmat sokkoló új bejelentést tettek a 2008. ápr. 10-ei Nature hasábjain, egy összefoglaló az alábbi dokumentumban olvasható:
http://www.physorg.com/news127055240.html

Mindezideig az evolúcionista elképzelések szerint a szervekkel nem rendelkező (álszövetes), gyakorlatilag egy sejthalmaznak (amelynek a sejtjei önállóan is életképesek) felfogható szivacsok voltak az első állatok, az állatok fájának alapja. Az új tanulmány szerint azonban az első állatnak egy szervekkel, idegrendszerrel rendelkező barázdásmedúzának (Ctenophora - több info: http://hu.wikipedia.org/wiki/Bord%C3%A1smed%C3%BAz%C3%A1k) kellett lennie. Ez egy sokkal komplexebb lény. A szivacsok pedig visszafejlődtek. Persze a darwinisták sokkoltsága nem új hír, időről-időre előfordul. A cikk azt állítja, hogy azért bizonyára a mai medúzák sokkal komplexebbek, mint a koraiak. Hát lehet, de pont egy éve volt hír, hogy találtak egy 540 millió évesnek datált embrió maradványt, amely teljességgel a modern barázdásmedúzákra hasonlít. http://www.pnas.org/cgi/content/abstract/0701246104v1


Az akkor cikkben ráadásul a szerzők kétségüket fejezték ki a barázdásmedúzák feltételezett evolúciós útjával kapcsolatban. Túl komplexek, teljesen eltérnek a szivacsoktól, nincs átmenet.
A kérdés most akkor az marad, miből fejlődtek ki a medúzák, ha egyáltalán kifejlődtek? És a szivacsok miből fejlődtek ennyire vissza, ha egyáltalán visszafejlődtek? Az én sejteim nem képesek önálló életre, a szivacsoké igen, a sejteim ha szétesek nem képesek összeállni egy új egyeddé, a szivacsé igen, sőt a szivacs sejtjei képesek felosztani a funkciókat is egymás közt, sőt átvenni egymástól, de az én májam nem tud tüdőként működni. Ez nem visszafejlődés, hanem egy teljesen más terv.

Szólj hozzá